Geen motivatie om te sporten
Lifestyle
Wiljanschreurs
Lifestyle
10/13/2023
2 min
0

Geen motivatie voor de Sportschool? Doe Dit!

10/13/2023
2 min
0

Stel je voor... Je komt net thuis na een lange dag vol ellende op je werk. Een collega heeft een fout gemaakt en jij moest overwerken om het op te lossen. Alsof dat nog niet genoeg was, zat je ook nog eens vast in het verkeer. En eenmaal thuis ontdek je dat de kraan kapot is. Het laatste waar je nu aan denkt, is de sportschool. En het is ook nog eens leg day. Maar je bent niet geblesseerd, niet vermoeid en niet ondervoed... Dus eigenlijk is er geen echt excuus om de sportschool over te slaan. Het echte probleem? Je motivatie is ver te zoeken. Wat nu?

De Oplossing is Simpel: Ga Gewoon

Ik weet dat dit niet het antwoord is waar je op hoopte, maar hoor me even uit. We denken vaak dat motivatie zo werkt:

  • Gemotiveerd raken
  • Actie ondernemen

Maar het kan ook andersom:

  • Actie ondernemen
  • Gemotiveerd raken

Sterker nog, door eerst actie te ondernemen, krijg je waarschijnlijk meer motivatie dan wanneer je wacht op die sporadische motivatieboost na het kijken van een Rocky-film of het luisteren naar een motivatie video op YouTube.

Actie Leidt tot Meer Actie

Actie ondernemen is een positieve, stap die ook andere gebieden in je leven verbetert. Dit is waarom veel mensen die om 5 uur 's ochtends in de sportschool staan, vaak ook succesvol zijn in hun carrière. Je hebt ze vast wel gezien, die gasten die om 7:30 uur in hun pak en met hun Audi's en BMW's de sportschool uitlopen.

De Kracht van Doen

Als coach hoor ik vaak van cliënten: "Mijn hele leven is verbeterd nu ik mijn training en voeding op orde heb. Ik heb meer zelfvertrouwen, meer energie voor mijn gezin en voel me ook beter in mijn werk." Goede voeding geeft je meer energie en vet verliezen geeft je meer zelfvertrouwen. Maar misschien is een deel van die energie eigenlijk motivatie en een deel van dat zelfvertrouwen eigenlijk eigenwaarde die je krijgt door iets moeilijks te doen... zelfs als je er geen zin in had.

Motivatie is tijdelijk

Motivatie is net als water in je handen; hoe stevig je ook vasthoudt, er glipt altijd wat tussendoor. Maar je kunt altijd weer nieuwe motivatie vinden door simpelweg actie te ondernemen.

De Truc met de Sportschool

Eet je pre-workout maaltijd, pak je sporttas, trek je outfitje aan en ga naar de sportschool voordat je er te veel over nadenkt. Onze hersenen kiezen altijd de weg van de minste weerstand. Als we te lang de voor- en nadelen afwegen, praten we onszelf er altijd uit.

Resultaten Motiveren

Weet je wat ook ongelooflijk motiverend is? Resultaten. Dat is wat we hier doen. Mijn coachingprogramma heeft een niet-goed-geld-terug-garantie om je te helpen met het verliezen van lichaamsvet EN het eraf houden, ZONDER cardio of het opgeven van je favoriete eten en drankjes.

Ik snap dat je na het lezen van deze blog mij nog niet gelijk vertrouwd, maar ik hoop je vertrouwen meer te winnen door je een gratis programma te bieden. Klik hier, en je kunt gratis starten.

Wat heb je te verliezen? Behalve een beetje lichaamsvet natuurlijk.

- Wiljan

P.S. join de Huddle voor een gratis programma dat je leven zal veranderen. Ik weet dat je het wilt!Reacties
Categorieën