Waarom jij zou moeten sporten?
Waarom jij zou moeten sporten?
20 december 2018 
1 min. leestijd

Waarom jij zou moeten sporten?

Sporten is goed voor je, dat weet iedereen wel, maar lang niet iedereen doet het. 

Sporten kan namelijk een geweldige manier zijn om af te vallen en gezonder te worden. Lees snel verder om te ontdekken waarom jij vandaag nog zou moeten beginnen met sporten.

1. Sporten helpt bij het afvallen. 

Door te sporten verbrand je calorieën, en door een goed trainingsschema en gezond voedingspatroon waarbij je meer calorieën verbrandt dan dat je binnenkrijgt, kun je afvallen. In een volgende blog zal ik meer uitleggen over hoe het verbranden van calorieën werkt.


2. Sporten is sociaal. 

Je leert nieuwe mensen kennen, vooral als je een teamsport doet of lid bent van een sportschool. Samenwerken gaat vaak samen met een gezellig praatje.


3. Sporten geeft je een gezonde spanning. 

Inspanning is gezond, of je dit nu doet door yoga, voetbal, tennis, badminton, boksen of door lid te worden van een sportschool. Het heeft bijna iedereen wel een sport die hij of zij graag doet. Maar een Netflix-marathon is helaas geen sport (maar af en toe mag dat ook wel).


4. Sporten kan stress verminderen. 

Door te gaan sporten raak je ontspannen en kun je je hoofd en gedachten even helemaal leeg maken. Tijdens het sporten maak je een bepaald stofje in je lichaam aan, wat kan helpen bij het verminderen van stress.


5. Sporten verbetert je houding 

Over het algemeen hebben mensen vaak geen goede houding, vooral als ze de hele dag zitten. Door te sporten en alle spieren goed te trainen met een goede houding, kan dit gecompenseerd worden.


6. Je krijgt meer energie door regelmatig te sporten. 

Door te sporten prikkel je niet alleen je spieren, maar alles in je lichaam. Je lichaam moet meer "werk" verrichten, waardoor er meer energie vrijkomt. Waarschijnlijk heb je je wel eens slechter gevoeld na een dag helemaal niets doen dan na een productieve dag waarbij je hebt gesport en/of gewerkt.

Kortom, sporten kan dus heel veel voordelen bieden voor een bourgondische man die wil afvallen. Dus waar wacht je nog op? Ga vandaag nog aan de slag en ontdek hoe sporten jou kan helpen om gezonder en fitter te worden.

Reactie plaatsen