Er is geen leeftijdsgrens om fit te worden
Er is geen leeftijdsgrens om fit te worden
Lifestyle
Wiljanschreurs
Lifestyle
11/25/2021
2 min
0

Er is geen leeftijdsgrens om fit te worden

11/25/2021
2 min
0

Er zijn veel mensen die een gevoel van schaamte, spijt en tot op zekere hoogte boos op zichzelf zijn omdat ze niet fit zijn. Ze hebben nu het gevoel dat ze te 'oud' zijn en het heeft echt geen zin om in vorm te raken, want ze hebben hun beste jaren al wel gehad.

Dit roept de vraag op ... Is het echt te laat om te beginnen?

Het antwoord is een volmondig NEE. Het is nooit te laat om te beginnen met sporten, goed te eten en gezond te zijn. Als je denkt dat je oud bent, moet je eigenlijk echt beginnen.

Leeftijd is slechts een getal. Je bent zo oud als je je voelt. Dit zijn allemaal gewone clichés, maar ze zijn zo waar.

Je zou 60 kunnen zijn, maar als je je lichaam wilt opbouwen, is er absoluut niemand die je tegenhoudt dan jezelf. Natuurlijk moet je eerst een trainer/dokter raadplegen om te zien of de training die je wilt oppakken, veilig voor jou is. 

Zodra dat is gebeurd, ga je gang en begin je. 

De waarheid is dat of je nu begint of niet, het leven nog steeds aan je voorbijgaat. Als je echter begint met trainen en goed eten, binnen 6 maanden of een jaar vanaf waar je nu bent, zie je er beter uit en voel jij je veel beter.

Het is nooit, nooit te laat. Mogelijk heb jij jouw hele leven jouw gezondheid verwaarloosd. Misschien heb je het te druk gehad om te sporten. Misschien heb je alles gegeten wat je maar te pakken kon krijgen. Dit kunnen allemaal grote fouten voor je lijken waar je nooit meer van af kunt komen.

Je hebt misschien het gevoel dat je jezelf hebt bedrogen en dat je niet terug in de tijd kunt gaan om je fouten te corrigeren. Dat is waar, maar het verleden is geschiedenis. De toekomst is een mysterie. Wat je nu hebt, is een geschenk. Dat is waarom ze nu het heden noemen. Gebruik het geschenk van nu… en begin vandaag met het veranderen van jouw leven.

De fout die de meeste mensen maken, is dat de focus ligt op wat had kunnen zijn in plaats van wat ze nu kunnen doen. Door te gaan doen wat je nu en in de toekomst moet doen, zul jij later niet met spijt op jouw verleden terugkijken.  

Begin met trainen. Ga hardlopen. Train met wat gewichten. Zwem meer. Probeer rotsklimmen. Wandelen, fietsen, roeien, klimmen, springen ... Doe wat je hart sneller doet kloppen. Til meer. Doe meer. Neem nooit genoegen met goed genoeg. Doe altijd je best.

Als je vandaag genoegen wat je hebt, is er morgen niks verbeterd.

Er zijn veel mensen tot ver in de zestig en zeventig die nog steeds trainen met gewichten en hebben meer spieren waar mensen met de helft van hun leeftijd jaloers op zullen zijn. Velen van hen begonnen laat. Ze hadden veel vrije tijd sinds hun pensioen, dus ontdekten ze de sportschool.

Als zij het kunnen, kan jij dat ook.

Het is  een manier van denken. Als je het niet erg vindt, maakt het ook niet uit.

Er mag in jouw leven geen plaats zijn voor spijt. Op het moment dat je aan een avontuur begint om fit te worden, heb je geen tijd om na te denken over fouten uit het verleden of verspilde tijd. Je moet gefocust zijn op jouw huidige training en jouw persoonlijke records verslaan.

 Er is niets te winnen door terug te kijken naar hoe het zou kunnen zijn. Als je aan lichaamsbeweging denkt, verbrand je geen calorieën. Eigenlijk is het erop uit gaan en het doen. Dus wordt fit. Wordt sterk en breng jouw leven weer op orde. Je leeft nog en zolang je er bent, is er altijd tijd en hoop. Ga ervoor.

Reacties
Categorieën