Hoe bourgondiers de 80/20 regel kunnen toepassen om vet massa te verliezen zonder af te zien van hun favoriete maaltijden en alcohol"
Hoe bourgondiers de 80/20 regel kunnen toepassen om vet massa te verliezen zonder af te zien van hun favoriete maaltijden en alcohol
01 februari 2023 
2 min. leestijd

Hoe bourgondiers de 80/20 regel kunnen toepassen om vet massa te verliezen zonder af te zien van hun favoriete maaltijden en alcohol"

Mede-bourgondiers, luister goed! Je hoeft niet langer te kiezen tussen je liefde voor heerlijk eten en drinken en het behalen van je gewichtsverliesdoelen. Met de 80/20 regel kun je het beste van twee werelden hebben.


De 80/20 regel suggereert dat als je 80% van de tijd gezonde keuzes maakt, je jezelf de ruimte kunt geven om de overige 20% van de tijd iets minder gezonde keuzes te maken. Dit betekent dat je in staat bent om te genieten van je favoriete maaltijden en drankjes zonder je schuldig te voelen.


Laten we beginnen met maaltijden. 

Probeer elke dag voldoende groenten en fruit te eten. Dit helpt je vol te voelen en geeft je de nodige vitamines en mineralen. Maak de meeste van je maaltijden zelf, zodat je weet wat erin zit en hoeveel calorieën je binnenkrijgt. Gun je zelf elke dag een beetje van je favoriete voedingmiddelen. Dit helpt om geen verleidingen op andere dagen te hebben en je kunt er naar uitkijken.


Wat betreft alcohol

Kies lichtere dranken zoals gin of vodka met tonic in plaats van bier of wijn. Beperk de hoeveelheid drank die je drinkt en drink met mate. Probeer niet te vaak of te veel te drinken in een korte tijd. Drink water tussen drankjes door om de calorie-inname te beperken en om gehydrateerd te blijven. Kies een gezonde optie als je gaat eten, zodat je minder snel ongezonde eetkeuzes maakt.


Houd er rekening mee dat alcohol geen essentieel onderdeel hoeft te zijn van een gezonde levensstijl en sommige mensen kiezen er ook voor om helemaal geen alcohol te consumeren. Maar met deze tips kun je alcohol wel passend maken in je leven zonder dat het je resultaten in de weg zit.


Met de 80/20 regel kun je gewicht verliezen terwijl je nog steeds geniet van de dingen die je lekker vindt. Probeer het eens uit en ik ben benieuwd naar jullie resultaten! En onthoud, geef jezelf soms een traktatie, daar is niks mis mee!


Onthoud, de 80/20 regel is geen excuus om een week lang slecht te eten, maar een manier om een gezonde balans te vinden tussen gezonde keuzes en het toestaan van jezelf om af en toe iets minder gezond te eten of drinken. 

Het is belangrijk om te blijven volhouden met gezonde keuzes en te werken aan een gezonde levensstijl. En wees niet te hard voor jezelf als je een keer iets minder gezonds eet of drinkt, we zijn allemaal menselijk en hebben af en toe een uitglijer.

Reactie plaatsen